Search found 10 matches

by jhillman
Fri Dec 02, 2016 8:28 pm
Forum: General Chat (Game Boy Zero)
Topic: External USB
Replies: 5
Views: 2035

Re: External USB

PotaTox wrote: Two, does the hub work when plugged via an OTG cable? Or, maybe even check if the hub works at all by plugging it in to a PC?
I confirmed with my laptop that all ports worked fine, but I didn't try connecting it with an OTG cable before I wired it to the Pi. That would have been a good idea.
by jhillman
Wed Nov 30, 2016 3:37 pm
Forum: General Chat (Game Boy Zero)
Topic: External USB
Replies: 5
Views: 2035

Re: External USB

If I provide power to a female USB port and connect the green and white wires to pads 22 and 23, will the USB port work even though pads 22 and 23 are also connected to a Teensy? Do I need to get a hub working to be able to do this, or is there another way? I really don't think this will work. Can ...
by jhillman
Fri Oct 28, 2016 6:18 pm
Forum: General Chat (Game Boy Zero)
Topic: External USB
Replies: 5
Views: 2035

External USB

I could just try this, but I thought I would ask since you guys probably just know. I was never able to get a USB hub to work and my current layout in the shell probably wouldn't fit one anymore, but I would still like to be able to connect an external controller, a keyboard, or something without ha...
by jhillman
Tue Oct 18, 2016 7:32 am
Forum: General Chat (Game Boy Zero)
Topic: Corrupted SD card
Replies: 10
Views: 4753

Re: Corrupted SD card

Thanks for your time, Zero. My lack of experience is really showing now. I guess I assumed that because I said I was following wermy's guide to the letter that it would be known that I had wired into the SD card slot. It is clear to me now that concluding that something was wrong with the card was a...
by jhillman
Mon Oct 17, 2016 8:49 pm
Forum: General Chat (Game Boy Zero)
Topic: Corrupted SD card
Replies: 10
Views: 4753

Re: Corrupted SD card

It looks like the issues with the SD card were a red herring all along. I received a new Pi Zero in the mail today, so out of curiosity I put my "bad" card in it, connected it to a monitor and power and it booted right up. Zero's advice in his last post was to remove all solder joints from the Pi an...
by jhillman
Sun Oct 16, 2016 7:56 pm
Forum: General Chat (Game Boy Zero)
Topic: Corrupted SD card
Replies: 10
Views: 4753

Re: Corrupted SD card

Looks like the card is toast. I did an "Overwrite Format" of my card, which took quite a while, and then, using Apple Pie Baker, I prepped the card for NOOBS and then flashed the RetroPie image to the card. Same error. I don't have the hub wired to the pi anymore, but when I did, I was powering it w...
by jhillman
Sun Oct 16, 2016 10:42 am
Forum: General Chat (Game Boy Zero)
Topic: Corrupted SD card
Replies: 10
Views: 4753

Re: Corrupted SD card

When plugged into my laptop, the card was showing that it only had something like 50MB available, so I completely erased it using MacOS Disk Utility. When I reflashed RetroPie, it appeared to be doing better at first but there were a lot of "Failed" messages. It didn't successfully boot. I started o...
by jhillman
Sat Oct 15, 2016 3:22 pm
Forum: General Chat (Game Boy Zero)
Topic: Corrupted SD card
Replies: 10
Views: 4753

Corrupted SD card

I've been trying to get my USB hub working without any luck (no USB device is recognized when the hub is wired to the Pi). Without a way to safely shut the Pi down, I think I have corrupted the data on the SD card at least a few times. I have been reflashing RetroPie with Apple Pi Baker, but that ha...
by jhillman
Mon Oct 10, 2016 8:43 am
Forum: Guides
Topic: Guide part 5 - low-pass filter
Replies: 2
Views: 1940

Re: Guide part 5 - low-pass filter

Thank you! Sorry for posting in the wrong place.
by jhillman
Sat Oct 08, 2016 1:32 pm
Forum: Guides
Topic: Guide part 5 - low-pass filter
Replies: 2
Views: 1940

Guide part 5 - low-pass filter

I just completed part 5 of the guides including wiring things up to test the audio. The audio works, but coming out of the speaker, it is very quiet. I can hear it, but just barely. Does this indicate that there is something wrong with my filter? When I plug headphones in, the sound is much louder, ...