MegaDrive Controls

Post tips/tricks or get help with configuring RetroPie
Post Reply
lookitsneil
Posts: 16
Joined: Mon Jul 25, 2016 10:58 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

MegaDrive Controls

Post by lookitsneil » Sat Sep 17, 2016 3:51 pm

Hey, got my GBZ working a week ago. I really love Sega games, but it seems no matter what I do I cant get the key mapping to work correctly. Has anyone had trouble with the mega-drive emulator. Ive tried remapping through the quick menu and though the command line. Im really stumped. for some reason when I hit start Im getting double maps to the a button, when its not double mapped. Any help would be awesome. Thanks!

User avatar
Rod2D2
Posts: 131
Joined: Thu May 05, 2016 5:08 am
Location: USA
Has thanked: 80 times
Been thanked: 17 times

Re: MegaDrive Controls

Post by Rod2D2 » Sat Sep 17, 2016 6:18 pm

Try going through the retro arch quick menu, then options, and changing input buttons to 6 button. This will help for games like mortal kombat and street fighter.

lookitsneil
Posts: 16
Joined: Mon Jul 25, 2016 10:58 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times

Re: MegaDrive Controls

Post by lookitsneil » Sat Sep 17, 2016 8:42 pm

Rod2D2 wrote:Try going through the retro arch quick menu, then options, and changing input buttons to 6 button. This will help for games like mortal kombat and street fighter.

Thanks for the reply, unfortunately Ive tired that. I wonder if its the roms Ive downloaded. Maybe if I try a different version?

grenade44
Posts: 169
Joined: Wed May 04, 2016 11:58 pm
Location: Whitehill, UK
Has thanked: 17 times
Been thanked: 27 times
Contact:

Re: MegaDrive Controls

Post by grenade44 » Wed Sep 21, 2016 3:04 am

lookitsneil wrote:
Rod2D2 wrote:Try going through the retro arch quick menu, then options, and changing input buttons to 6 button. This will help for games like mortal kombat and street fighter.

Thanks for the reply, unfortunately Ive tired that. I wonder if its the roms Ive downloaded. Maybe if I try a different version?
I haven't played many megadrive game really on my GBZ but have u tried using a different emulator? Which emulator are you using? Have u tried editing the buttons via ssh on your pc?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest