Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

General GBZ-related chat goes here. Share ideas, tips and tricks, or ask questions that don't fit into the hardware/software help forums.
marcushg
Posts: 37
Joined: Thu May 19, 2016 4:11 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by marcushg » Wed Jun 15, 2016 6:08 am

still in the selection screen without doing anything...i just scroll from a system to another and then black screen. whenever i press start key (enter) to get into the settings screen always goes black..
i'ts strange, everything from the boot seems ok, i see the retropie logo and the terminal

User avatar
Fleder
Posts: 848
Joined: Thu May 05, 2016 9:04 am
Location: Germany
Has thanked: 183 times
Been thanked: 257 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by Fleder » Wed Jun 15, 2016 6:14 am

marcushg wrote:still in the selection screen without doing anything...i just scroll from a system to another and then black screen. whenever i press start key (enter) to get into the settings screen always goes black..
i'ts strange, everything from the boot seems ok, i see the retropie logo and the terminal
So, even if you hit the button to go back a menu, the screen stays black?
That is strange. I had a similar problem when starting a rom, but not when i was still in emulation station.
Could you try with a fresh install? If you do not own 2 SD Cards, write an image from your current one as a backup.
Just do not alter anything and see if it sitll occurs.

marcushg
Posts: 37
Joined: Thu May 19, 2016 4:11 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by marcushg » Wed Jun 15, 2016 6:52 am

i've got plenty of sd cards... and with the others i just tried new retropie 3.8.1 and recalbox4 beta3, and none gives image !!! blank screen (well... blue). it's strange. trying to plug hdmi gives no image on the lcd nor the hdmi output...

User avatar
Fleder
Posts: 848
Joined: Thu May 05, 2016 9:04 am
Location: Germany
Has thanked: 183 times
Been thanked: 257 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by Fleder » Wed Jun 15, 2016 7:27 am

The only thing thats left is to check the settings for hdmi modes and play with different values or some problem with the wiring?
I really don't know. Sorry.

marcushg
Posts: 37
Joined: Thu May 19, 2016 4:11 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by marcushg » Wed Jun 15, 2016 10:42 am

It looks weird... i just reformatted sd card and flashed new retropie 3.8.1 and everything works. Now i only miss HDMI out, which is not a problem by now. So that means it is all software fault...

User avatar
alien0matic
Posts: 102
Joined: Wed Jun 08, 2016 7:20 am
Has thanked: 15 times
Been thanked: 23 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by alien0matic » Mon Jun 20, 2016 6:59 am

Trying to order this screen off of ebay. Did you guys had problems with making an offer?
They are sending me messages, including a message where they accept my offer. But they don't accept the offer on ebay, so I can't pay. I've written them, telling them to actually accept it on ebay and all I got was "OK".

User avatar
Ganreizu
Posts: 552
Joined: Thu May 05, 2016 8:20 am
Has thanked: 168 times
Been thanked: 97 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by Ganreizu » Mon Jun 20, 2016 10:22 am

alien0matic wrote:Trying to order this screen off of ebay. Did you guys had problems with making an offer?
They are sending me messages, including a message where they accept my offer. But they don't accept the offer on ebay, so I can't pay. I've written them, telling them to actually accept it on ebay and all I got was "OK".
I mean they are chinese speakers so it's not like communication is going to be easy in the first place lol

marcushg
Posts: 37
Joined: Thu May 19, 2016 4:11 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by marcushg » Mon Jun 20, 2016 10:38 am

no... didn't have any problem with the offer... sorry

Just for asking, i have a problem with my display,
Image
As you can see (hard to notice in the photo but it looks worse) the right part of the screen looks brighter... it is easily seen when screen is just black. does someone know why is that? is it a defective screen? voltage related? too much brightness/contrast? i've checked the ribbon cable and i think it looks ok...

drlbradley
Posts: 38
Joined: Wed Jun 01, 2016 1:00 am
Location: Windsor, UK
Has thanked: 12 times
Been thanked: 5 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by drlbradley » Mon Jun 20, 2016 11:43 am

what voltage you feeding it?

marcushg
Posts: 37
Joined: Thu May 19, 2016 4:11 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 4 times

Re: Full VGA resolution (640x480) 3.5" display, composite in

Post by marcushg » Mon Jun 20, 2016 4:19 pm

this display uses just 5v and that's what i'm using... (it's not a 12v screen) that's why before mounting i asked if there was any difference powering it from the pi (i'm using gpio 5v and gnd) or directly from the powerboost, and if there was a difference wiring just the yellow composite cable or the yellow and the gnd cable for the composite signal.
i just have no idea...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest