GBZ-Menu

Show off your completed Game Boy Zero, or post your build logs here!
User avatar
hubbachubba
Posts: 7
Joined: Thu Mar 08, 2018 6:13 am
Has thanked: 1 time

Re: GBZ-Menu

Post by hubbachubba » Fri Apr 13, 2018 6:32 am

somatorio wrote:
Sun Mar 25, 2018 5:23 pm
Oh, great idea, this way we don't even need a new system =p
I really haven't noticed before that the configuration menu lists .sh as options too, so that's easy to do :)
Tomorrow i'll test it and update the install/update script :)
I've been trying to accomplish this. Any update on your end?

somatorio
Posts: 24
Joined: Sat Dec 02, 2017 3:47 pm
Location: Porto Alegre - Brazil
Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Re: GBZ-Menu

Post by somatorio » Fri Apr 13, 2018 8:13 am

hubbachubba wrote:
Fri Apr 13, 2018 6:32 am
somatorio wrote:
Sun Mar 25, 2018 5:23 pm
Oh, great idea, this way we don't even need a new system =p
I really haven't noticed before that the configuration menu lists .sh as options too, so that's easy to do :)
Tomorrow i'll test it and update the install/update script :)
I've been trying to accomplish this. Any update on your end?
didn't had any spare time :(
maybe this weekend i'll have some

Kingreefer
Posts: 3
Joined: Mon Apr 16, 2018 1:44 pm

Re: GBZ-Menu

Post by Kingreefer » Mon Apr 16, 2018 1:52 pm

Anybody have an idea as to why the menu wont show for me ....I am gonna make a jump here and assume its the 3b+ thats the issue but id like to know for sure if i can.
I went threw the install which all seemed to go just as it was said in YaYas thread....no errors that i could see ...i rebooted and menu never showed up ....so at first i thought.... maybe it was because of the theme that hyperpi uses .....so i switched it back to carbon and rebooted still nothing ..... as i said above im on a pi 3b+ using the new Hyperpie 2 Image(im using this image in ES mode still and not attract)...only have 1 controller plugged in its a 360 replica of some kind ... as i said no other issues that i am aware of but the menu just wont show ....if anybody has any ideas id love to hear them and also id just like to say a ty to all the people involved with making these little items available for us all you guys truly are great ty
Image

somatorio
Posts: 24
Joined: Sat Dec 02, 2017 3:47 pm
Location: Porto Alegre - Brazil
Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Re: GBZ-Menu

Post by somatorio » Mon Apr 16, 2018 2:46 pm

it doesn't show up as a game system or it doesn't work when you select the menu?

Kingreefer
Posts: 3
Joined: Mon Apr 16, 2018 1:44 pm

Re: GBZ-Menu

Post by Kingreefer » Tue Apr 17, 2018 6:24 am

it does not show up as a menu item at all period ...its like it didnt install or something but the procedure seemed to go fine...i did not receive any errors
Image

User avatar
xxrob511
Posts: 28
Joined: Mon Feb 05, 2018 11:42 am
Has thanked: 6 times
Been thanked: 7 times

Re: GBZ-Menu

Post by xxrob511 » Sat Jun 09, 2018 1:01 am

Tried to get this to work Pi Zero W on retropie 4.4. It just freezes and locks up the pi when I open the app

User avatar
YaYa
Posts: 1950
Joined: Mon Jun 26, 2017 12:42 pm
Location: brittany - France
Has thanked: 900 times
Been thanked: 808 times
Contact:

Re: GBZ-Menu

Post by YaYa » Sat Jun 09, 2018 1:35 am

xxrob511 wrote:
Sat Jun 09, 2018 1:01 am
Tried to get this to work Pi Zero W on retropie 4.4. It just freezes and locks up the pi when I open the app
Thanks for raising the issue. I’m sure somatorio will find a solution to your problem.

User avatar
littleferris
Posts: 15
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:00 am
Location: Utah
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: GBZ-Menu

Post by littleferris » Mon Jun 11, 2018 8:06 pm

Hi there, was really excited to use this and the install went fine and the menu shows up, however I’m using Helder AIO board and board inputs don’t work while in the menu to toggle stuff on and off. Plugged a keyboard in and that worked just fine, but the AIO board buttons weren’t registered at all. Is there something I may have messed up with the install?

somatorio
Posts: 24
Joined: Sat Dec 02, 2017 3:47 pm
Location: Porto Alegre - Brazil
Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Re: GBZ-Menu

Post by somatorio » Tue Jun 12, 2018 4:06 am

Could you paste here the content of your /opt/retropie/configs/all/emulationstation/es_input.cfg?

User avatar
littleferris
Posts: 15
Joined: Fri Jan 19, 2018 11:00 am
Location: Utah
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: GBZ-Menu

Post by littleferris » Tue Jun 12, 2018 5:39 pm

somatorio wrote:
Tue Jun 12, 2018 4:06 am
Could you paste here the content of your /opt/retropie/configs/all/emulationstation/es_input.cfg?

Code: Select all

GNU nano 2.2.6 File: ...e/configs/all/emulationstation/es_input.cfg

<?xml version="1.0"?>
<inputList>
  <inputAction type="onfinish">
    <command>/opt/retropie/supplementary/emulationstation/scripts/inputconfigur$
  </inputAction>
  <inputConfig type="joystick" deviceName="Arduino LLC Arduino Leonardo" device$
    <input name="start" type="button" id="4" value="1"/>
    <input name="up" type="hat" id="0" value="1"/>
    <input name="a" type="button" id="0" value="1"/>
    <input name="b" type="button" id="1" value="1"/>
    <input name="down" type="hat" id="0" value="4"/>
    <input name="right" type="hat" id="0" value="2"/>
    <input name="x" type="button" id="2" value="1"/>
    <input name="select" type="button" id="5" value="1"/>
    <input name="y" type="button" id="3" value="1"/>
    <input name="left" type="hat" id="0" value="8"/>
  </inputConfig>

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests