Screen is White but there is sound

Having trouble with your mintyPi build? Post your questions here!
Post Reply
thomaslancelot
Posts: 2
Joined: Mon Aug 13, 2018 8:51 pm

Screen is White but there is sound

Post by thomaslancelot » Mon Aug 13, 2018 9:05 pm

Everything was working perfectly. I did some tests before putting it in the tin and everything worked fine. I was able to navigate the menus and i had picture and sound.

I had trouble putting the screen in the 3d parts, my printer at school printed the pieces a little small. i finally got everything to fit but once i turned it on now i only get a white screen but i still get sound. im worried i broke the screen and i'm wondering if there is anything i should be looking at to troubleshoot this.

User avatar
Lphillimore
Posts: 989
Joined: Sat Jan 07, 2017 7:03 pm
Location: Perth, WA
Has thanked: 791 times
Been thanked: 516 times

Re: Screen is White but there is sound

Post by Lphillimore » Mon Aug 13, 2018 11:17 pm

Very common issue.

White screen suggests all necessary screen inputs are not connected.

Most likely whilst assembling one or more of the screen input wires was knocked or the joint is not perfect and was disturbed by the movement.

Reflow those GPIO and test.

Also check ribbon cables.

No need to panic just yet 😁

thomaslancelot
Posts: 2
Joined: Mon Aug 13, 2018 8:51 pm

Re: Screen is White but there is sound

Post by thomaslancelot » Tue Aug 14, 2018 3:48 pm

Lphillimore wrote:
Mon Aug 13, 2018 11:17 pm
Very common issue.

White screen suggests all necessary screen inputs are not connected.

Most likely whilst assembling one or more of the screen input wires was knocked or the joint is not perfect and was disturbed by the movement.

Reflow those GPIO and test.

Also check ribbon cables.

No need to panic just yet 😁
where should i be looking to find those issues. i tested the pads on the back of the LCD and all the connections are reading fine.
Attachments
IMG_5527 2.JPG
IMG_5527 2.JPG (1.98 MiB) Viewed 1822 times
IMG_7686.jpg
IMG_7686.jpg (2.78 MiB) Viewed 1822 times

User avatar
KonnorJ
Posts: 385
Joined: Thu Jan 11, 2018 1:23 am
Location: United Kingdom
Has thanked: 58 times
Been thanked: 109 times
Contact:

Re: Screen is White but there is sound

Post by KonnorJ » Tue Aug 14, 2018 6:04 pm

Try reflowing the gpio on the pi and adding about more solder, those connections look a little low on solder.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest