CSL screen problems

eggbowl
Posts: 44
Joined: Mon May 21, 2018 10:07 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times

CSL screen problems

Post by eggbowl » Sat Nov 30, 2019 8:33 pm

I was setting up my CSL, and I think something is wrong with my screen. I've tried disconnecting the ribbon and reattaching it a few times but it doesn't change it. The screen looks tinted blue. My camera didn't pick it up the best but it looks different from the picture in the guide definitely. Is my screen broken? If it is can I buy a replacement?
SpoilerShow
Image
Image

For comparison:
Image

User avatar
kite
Posts: 895
Joined: Thu May 12, 2016 4:30 am
Location: UK
Has thanked: 232 times
Been thanked: 300 times
Contact:

Re: CSL screen problems

Post by kite » Mon Dec 02, 2019 7:14 am

Could you show a picture in tester mode with all those colour bars on the screen please?

eggbowl
Posts: 44
Joined: Mon May 21, 2018 10:07 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times

Re: CSL screen problems

Post by eggbowl » Sat Dec 07, 2019 5:46 pm

Image

User avatar
kite
Posts: 895
Joined: Thu May 12, 2016 4:30 am
Location: UK
Has thanked: 232 times
Been thanked: 300 times
Contact:

Re: CSL screen problems

Post by kite » Sun Dec 08, 2019 8:26 am

Re-work to solder on this pin, note that the picture shows the side of the board that has the Pi on! :
r5.PNG
r5.PNG (22.27 KiB) Viewed 135 times
Make sure to rework the solder on both sides of the board on that pin in the top corner

eggbowl
Posts: 44
Joined: Mon May 21, 2018 10:07 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times

Re: CSL screen problems

Post by eggbowl » Sun Dec 08, 2019 12:13 pm

Now the screen is all white.
Image

User avatar
kite
Posts: 895
Joined: Thu May 12, 2016 4:30 am
Location: UK
Has thanked: 232 times
Been thanked: 300 times
Contact:

Re: CSL screen problems

Post by kite » Mon Dec 09, 2019 7:15 am

can you show some pictures of your soldering on both sides?

eggbowl
Posts: 44
Joined: Mon May 21, 2018 10:07 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times

Re: CSL screen problems

Post by eggbowl » Mon Dec 09, 2019 12:20 pm

Image

Image

User avatar
kite
Posts: 895
Joined: Thu May 12, 2016 4:30 am
Location: UK
Has thanked: 232 times
Been thanked: 300 times
Contact:

Re: CSL screen problems

Post by kite » Tue Dec 10, 2019 3:58 am

Hm looks alright, could you get some acetone or Isopropyl alcohol to clean the flux off the soldered contacts?

Also when ON and the white screen thing is showing, if you press on the pi of wiggle it slightly does it change the image?

Equally if you press the LCD FPC ribbon in/out etc does that change the image?

eggbowl
Posts: 44
Joined: Mon May 21, 2018 10:07 am
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times

Re: CSL screen problems

Post by eggbowl » Tue Dec 10, 2019 1:59 pm

I cleaned it with alcohol, but I don't see any difference. The image is flickery, but from what I can tell pressing on the pi isn't changing it. Fiddling with the ribbon cable changes it a little.

User avatar
kite
Posts: 895
Joined: Thu May 12, 2016 4:30 am
Location: UK
Has thanked: 232 times
Been thanked: 300 times
Contact:

Re: CSL screen problems

Post by kite » Wed Dec 11, 2019 7:16 am

At this point i'm not sure, i'd need to see it to work out what is wrong, would you be able to send me an email and i'll let you know the details and we'll get it sorted that way

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests